کنجد یک دانه بسیار ریز است که برخلاف کوچکی خود خواص بسیار زیادی برای سلامت و زیبایی دارد.
دانه کنجد جزو قدیمیترین گیاهان روغنی بحساب میآید.
این دانه پرخاصیت بومیکشور هند و آفریقا است؛ ولی امروزه در بیشتر نقاط دنیا کشت میشود.
این دانه روغن زیادی دارد و چربی آن، جزو چربیهای سالم بحساب میآید که بسیاری از افراد از آن در پخت و پز استفاده میکنند.
ارزش غذایی کنجد:
اول از همه کنجد حاوی سسامولین و سسامیناند، دو فنول مهم با اثرا مفید بر سلامت انسان است. این دو فنول به درمان بسیاری از بیماریها کمک میکند، به عنوان مثال سطح کلسترول و فشار خون را کاهش میدهد.
مطالعات حیوانی نشان میدهد که جذب ویتامین E را افزایش میدهند و کبد را از آسیبهای رادیکال محافظت میکند.
فواید کنجد و خاصیت کنجد
فواید و خواص کنجد
دانههای کنجد یک منبع فوق العاده از مس هستند.
مس به عنوان یک ماده معدنی مهم به افرادی که دچار آرتریت روماتوئید هستند کمک میکنند.همچنین یک ضد التهاب و آنتی اکسیدان قوی است که علائم درد و تورم ناشی از بیماریها را کاهش میدهد.100 گرم از دانههای کنجد تازه حدود 435 درصد از مصرف روزانه مس را تامین میکند.
3. دانههای کنجد مقدار زیادی از مواد معدنی را نیز دارد.
آهن (182 درصد ) که در برابر کم خونی توصیه میشود،
منگنز (107 درصد ) که دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی است.
کلسیم (98 درصد ) که باعث تقویت استخوانها میشود.
منیزیم ( 88 درصد ) که نه تنها از فعالیت ماهیچههای قلب حمایت میکند بلکه جذب کلسیم را افزایش میدهد.
روی ( 70 درصد ) که سیستم ایمنی را تحریک میکند و به کاهش شدن عفونت کمک میکند.
4. سایر مواد مغذی مهم در دانههای کنجد عبارتند از :
تیامین ( ویتامین B1 )
پایریدوکسین (ویتامین B6 )
نیاسین ( ویتامین B3 )
فولات ( ویتامین B9 )
تمام این ویتامینهای B به بدن کمک میکند تا کربوهیدراتها، چربیها و پروتئینها را متابولیزه کند و آنها را به انرژی تبدیل نمایید.
5.دانههای کنجد همچنین یک منبع خوب از فیتواسترولها ، ترکیبات گیاهی طبیعی برای کاهش سطح کلسترول خون هستند.
ساختار شیمیایی فیتواسترولها شبیه کلسترول است. همانطور که میتواند کلسترول را کاهش دهد از مشکلات مرتبط با قلب و عروق مانند فشار خون بالا و آترواسکلروز جلوگیری میکند، پاسخ سیستم ایمنی را بهبود میبخشد و برخی از سرطانها را از بین میبرد.
به همین دلیل گنجاندن میوهها، سبزیجات، آجیل، دانهها و به خصوص دانههای کنجد در رژیم غذایی حیاتی است.
6. دانههای کنجد سرشار از فیبر هستند.
رژیم غذایی حاوی فیبر به کاهش سطح کلسترول کمک میکند تا مانع جذب چربیها توسط روده شود.
مزایای کنجد برای لاغری
کنجد سرشار از فیبر است
مزایای سلامتی استفاده از کنجد:
1. رژیم گیاهی با پروتئین بالا
2. کنجد از دیابت جلوگیری میکند:
3. کنجد برای کاهش فشار خون:
4. کنجد برای کلسترول پایین تر:
5. کنجد مناسب برای پوست سر:
6. تقویت سلامت قلب با کنجد:
7. کنجد برای پیشگیری از سرطان:
8. کمک کنجد به کاهش اضطراب:
9. درمان کم خونی:
10.محافظت از آسیب رادیو اکتیو به DNA:
11. کنجد برای درمان آرتریت:
12. کنجد برای جلوگیری از چین و چروک:
13. کنجد برای تقویت سلامت استخوانها:
14. کنجد برای کمک به سلامت نوزادان:
15. کنجد خوب و مفید برای سلامت چشم:
16. کنجد خوب و مناسب برای سلامت دهان و دندان:
17. خوب و مناسب برای سلامت تنفسی:
18. مناسب برای مو:
19. بهبود هضم:
20. کاهش التهاب:
21. مناسب برای پوست:
22. تقویت گردش خون :
23. تقویت عملکرد متابولیک:
خواص بی نظیر کنجد
مصارف دانههای کنجد:
دانههای کنجد بسیار متنوع است و در تجارب مختلف آشپزی در سراسر جهان مورد استفاده قرار گرفته است. دارای طعم ملایم و کم یابی است و در بسیاری از دستور پختها مورد استفاده قرار میگیرد.
کنجدها را میتوان خام مصرف کرد، اما کاربرد وسیع تر آن است که آن را بپزید یا به غذاهایتان اضافه کنید. در اکثر مواقع آنها را روی سالاد و یا به صورت برشته روی نان اعمال میکنند.
در بسیاری از دستور العملهای غذاهای دریایی به خصوص در جنوب شرقی آسیا از دانههای کنجد به صورت چشم گیری استفاده میشود.
کنجد چه خواصی برای کاهش وزن دارد:
4 دلیل که دانههای کنجد میتوانند به شما کمک کنند تا شکم خود را صاف کنید:
- کنجد سرشار از فیبر رژیمی:
- دانههای کنجد منبع غنی از پروتئین طبیعیک
- کنجد سرشار از لیگنانها:
- دانههای کنجد یک منبع عالی از کلسیم:
عوارضهای جانبی و آلرژی ناشی از مصرف بیش از حد کنجد:
مانند سایر خوراکیهای دیگر، دانههای کنجد نیز باید در حد معمول مصرف شوند و مصرف بیش از حد آن ممکن است باعث ایجاد برخی مشکلات شود که در بخش سلامت نمناک و در مطلب خواص و عوارض کنجد به آنها پرداخته ایم و شامل:
-مشکلات روده و کولون
-آلرژی
-افزایش سطح قند خون
-عفونت پوستی
- سقط جنین
- ریزش مو
-سرطان سینه
-وزن ناسالم بدن